CATALÀ

DANI ALVAREZ, fotògraf, músic i serveis culturals

FOTOGRAFIA

Fotògraf autodidacte, vaig començar a fer fotos de concerts el 2011, amb especial predilecció pels grups de jazz de Barcelona.

He fet dues exposicions: “The way you look tonight, jazz ara i aquí” al bar La Ramona de Barcelona (abril-juny de 2013) i “En què pensen els músics”, estrenada a la galeria Artèria d’Igualada dins l’Estival de Jazz (juny-agost de 2015) i que ha passat des de llavors pels festivals de jazz de Vic, Banyoles, Sa Pobla i Alcúdia, la sala Artte de Barcelona, el bar Rita de Palma i els centres cívics L’Elèctric (Les Planes) i Urgell (Barcelona).

Aquí podeu llegir l’entrevista que em fan fer a Enderrock amb motiu d’aquesta exposició.

Formo part de l’equip de la revista Qualsevol Nit i he col·laborat puntualment amb Sons de la Mediterrània.

Hi ha fotografies meves als CDs Cant espiritual de Carles Dénia, Desirem de Rusó Sala (Microscopi), Una y el universo, d’UNA (Columna música), Mans de Bridges Trio + David Soler (Quadrant Records), Las simples cosas de Dani Alvarez & Sergi Sirvent (PSM-Music), Diürna de Sergi Sirvent i Martí Serra, Live at Jamboree de Sergi Sirvent Trio (Produccions Jazzenviu), On time de Silver Geishas (Underpool), Els fruits saborosos de Vicens Martín Dream Big Band i Gemma Abrié (Temps Record), Les narrations de Marcel·lí Bayer (Whatabout Music), Llorona de Mariola Membrives (Whatabout music), Live at Jamboree de Free Art Ensemble + Agustí Fernández, Alright again de Walk Tall i Entre tierras de Coetus (Temps Records), i a la coberta del llibre Un home cau de Jordi Basté i Marc Artigau (Rosa dels Vents).

Hi ha fotos meves als webs de Carles Dénia, Coetus, Bridges Trio, Marcel·lí Bayer, Claudia BardagíInsòlit Trio, Judit Neddermann, Venancio y los Jóvenes de AntañoNelson Project, Oriol RocaMarco Mezquida, Pau Figueres i Gabacho Marocconection, entre d’altres.

MÚSICA

Format com a fagotista al Conservatori Municipal de Barcelona, actualment sóc cantant de Becerrito (Dani Alvarez-Juan Pablo Balcázar-Jaume Llombart) i del grup Venancio y los Jóvenes de Antaño. També he passat per Nenê Gandaia (samba-funk), The Swingin’ Fruphones (swing), Dani Alvarez & Sergi Sirvent (boleros i cançó sentimental), Un gorrión sentimental (tangos amb Bartolomeo Barenghi) i Disidentes del Orfeón de Minsk (jazz canalla), i he tocat a trio amb Juan Pablo Balcázar & Oriol Roca i amb Santi Careta & Marcel·lí Bayer.

ALTRES FEINES REMUNERADES

Llicenciat en Humanitats per la UPF, treballo en diferents àmbits relacionats amb la gestió i els serveis culturals, especialment en la gestió d’arxius fotogràfics, la divulgació del patrimoni i el món editorial.

He treballat, entre d’altres, per les editorials Random House Mondadori i Acantilado, per a l’Obra Social de Catalunya Caixa (a la Fundació Un Sol Món, la Fundació Caixa Catalunya i l’Arxiu Fotogràfic de la Pedrera), la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.  Des de 2006 sóc regidor a les Nits d’Estiu al Terrat de La Pedrera i actualment porto l’arxiu i la documentació de la Fundació Toni Catany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s